Hiort Lorenzen er et hyggeligt plejecenter, der ligger i den nordlige del af Haderslev by. Der er 58 plejeboliger i to etager.

Hiort Lorenzen Plejecenter er beliggende i det nordlige Haderslev. Huset er med stier forbundet til både Hiort Lorenzens vej og Clausensvej. Der er gode parkeringsforhold tæt på alle dele af centeret. Der er desuden busstoppested lige uden for. Centeret ligger i gåafstand til flere handlemuligheder, der er børnehave tæt på, som vi samarbejder med og fodboldstadion ligger ligeledes i gåafstand, så vi kan nyde en fodboldkamp. Alt i alt ligger Hiort Lorenzen Plejecenter centralt for mange ting.

Udendørsarealerne er indrettet med blandt andet små terrasser og stier, og på en solskinsdag er haven en spadseretur værd. I 2009 indviede vi den ny anlagte sansehave med planter, lys og bænke. Den skaber rammen om mange gode timer for alle. I sansehaven forefindes også en pavillon, som bruges flittigt til kaffe hygge, hvor vi kan sidde inde og nyde hinandens selskab, selvom det skulle være dårligt vejr. I sommerperioden bruges terrasserne til fællesspisning, grill og hygge.

 

Seneste tilsyn

Datablad for Hiort Lorenzen Plejecenter

Hvem er Hiort Lorenzen?

Peter Hiort Lorenzen (1791-1845) var en dansk/slesvigsk liberal politiker og købmand. Han var af dansk bondeslægt ved Flensborg Fjord og blev opdraget tysk med dansk som hjemmesprog. I 1836 fik han gennemført forslaget om offentlighed i stænderforsamlingerne og om trykkefrihedssagernes afgørelse. I 1840 beslutterede Hiort Lorenzen at bryde med slesvig-holsteinismen og tilstræbe konstitutionel frihed for Hertugdømmet Slesvig. Han havde en heftig debat i Stænderforsamlingen i 1842, hvorefter han insisterede at fremføre sine indlæg på dansk. Han blev midtpunktet for den danske bevægelse i den dansk-tyske sprogstrid.

Hiort Lorenzen Plejecenter

Hiort Lorenzens Vej 69
6100 Haderslev
Tlf. nr. 21 47 39 71

Send mail
Centerchef på Hiort Lorenzen Plejecenter

Vivian Winkel Møller Balle

Centerchef, Hiort Lorenzen Plejecenter
Telefon nr. 24 65 24 32

Send mail