Michels opskrift på svinekæber

Til ca. 5 personer

 

1 kg svinekæber

1/4 hvidkål

1/4 rødkål

1/4 spidskål

1 løg

2 gulerødder

3 fed hvidløg

1 kvist timian

1 stang rosmarin

1 mørk øl

½ liter bouillon (evt. 1 bouillonterning)

 

  • Kæberne ordnes, de værste sener og fedt fjernes. Kæberne brunes af og overhældes med bouillon, så det dækker. Lad kæberne simre i ca. 1½ time.
  • Tilsæt den snittede kål, løg, gulerod og hvidløg samt øl og lad retten simre yderligere ca 1-1½ time ved lav varme.

Perlebygsalat:

300 g perlebyg

1 lille rødløg

½ granatæble

2 stænger rabarber

6 spsk. sukker

4 blade grønkål

2 gulerødder

 

  • Skær rabarber i tern og læg dem i et ildfast fad. Vend med sukker og bag dem i ca 15 minutter ved 150 grader.
  • Perlebyggen koges med ca. dobbelt mængde vand og lidt salt. Kogetid ca. 20 min., tjek om kornene er møre. Lad perlebyggen køle lidt af før den vendes sammen med de øvrige ingredienser.
  • Løg, grønkål, gulerødder, og granatæble skæres i passende stykker og vendes i perlebyggen sammen med de bagte rabarber.
  • Smag til med lidt olie, salt og peber.
cafe bøgen

Café Bøgen

Køkkenchef Michel Lamp
Caféen er åben mandag til fredag kl. 9.30-13.30.

Send mail

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies