Dagligdag og træning

På Ringstedhave foregår træningen over hele døgnet. Træningen knytter sig til dagligdagsaktiviteter og det er vigtigt for os at disse aktiviteter er i overensstemmelse med din livsførelse.

Omdrejningspunktet for dit træningsophold vil være de daglige aktiviteter, som du skal hjem og klare igen. Det kunne f.eks. være, at gå i bad, klæde dig på, vaske dit tøj, tilberede mad og brygge din kaffe. Vi arbejder naturligvis også med din fysiske funktion, såsom at vende dig i sengen, komme op at stå og gå, hvis det er muligt.

Træningen bliver altid tilpasset dit funktionsniveau.

Dine mål og ønsker vil være centrum for personalets indsatser. Vi vil sammen med dig arbejde hen imod så stor selvstændighed som muligt.

Din træning vil foregå sammen med:

  • Fysio- og ergoterapeut
  • Social- og sundhedsassistent
  • Sygeplejerske
  • Neuropsykolog
  • Talepædagog
  • Værkstedsassistent

Derudover har vi en socialrådgiver, der blandt andet kan hjælpe dig med at få overblik over økonomiske forhold, forsikringer og dine rettigheder i forhold til fremtidig genoptræning.

Hjerneskadet borger træner gangfunktion som genoptræning efter hjerneskade

Alt er træning

Vi ser alt som træning. Men borgeren er også på Ringstedhave længe, og derfor ser vi også vigtigheden i sociale arrangementer. Halloween, jul og påskearrangementer bliver altid prioriteret. Her er det sociale aspekt i fokus, men personale sniger altid træning ind ved at udfordre borgeren til deres nærmeste udviklingszone. Dette betyder at personalet er opmærksom på hvordan borgeren kan være en del af aktiviteten, have det hyggeligt, være social og samtidig træne finmotorik med at lave fx juledekorationer eller plante blomster.

Louise Gade, forløbsansvarlig neuropsykolog på Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter

Kontakt os

Kontakt forløbsansvarlig neuropsykolog
Louise Gade
tlf. 24 75 69 17 eller via mail

Send mail
Når du er på Ringstedhave

En typisk dag

En typisk dag for dig på Ringstedhave kunne se således ud, at du starter med bad og påklædning med social- og sundhedsassistenten. Denne rutine er udarbejdet sammen med din ergoterapeut, der har særlig viden om, hvordan en borger med følger efter hjerneskade kan udføre en given aktivitet så selvstændigt som muligt dog med træning i fokus.

Efterfølgende spiser du morgenmad i vores hyggelige spisestue med de andre borgere. Måltider er også en træningssituation, hvor du fx kan træne dit sprog, ved at tale med de andre borgere og personalet eller genoptræne motorik med bestikket.

Efterfølgende har du en træningstid med din fysioterapeut. Her skal du fx først op på en briks og lave styrke- og koordineringsøvelser for dine ben og mave. Herefter gangtræning hvor du bliver støttet af terapeuten samtidig med, at du har en briks foran dig, som du skal gå rundt om.

Af og til er I flere nede i træningssalen. Der er måske en borger i litgaten (et træningsredskab på løbebånd) og en anden, der sparker til bolde med sit lammede ben.

Efter en pause med lidt musik på din egen stue, kommer sygeplejersken og fysioterapeuten og hjælper dig op i et ganghjælpemiddel. Denne skal du gå i ned til spisestuen.

Her superviserer fysioterapeuten sygeplejersken i hvordan hun kan gå med dig, ud fra en vejledning fysioterapeuten har udarbejdet således, at alle faggrupper kan træne at gå med dig så meget som muligt.

I spisestuen er det din opgave i denne uge at lave kander med vand og saft til de andre borgere. Til frokost guider social- og sundhedsassistenten dig til at bruge din dårlige arm til at støtte tallerkenen, mens du tager mad.

Maden på Ringstedhave er lækker, sund og varieret, da måltider skal være hyggelige og maden skal bygge din krop op.

Efter frokost, hvor du selv har sat din tallerken i opvaskemaskinen, hviler du nede på din stue. Efter hvilet kommer ergoterapeuten og træner med fx din dårlige arm. Her kommer du i vores armrobot. Til sidst laver I en plan for madlavning, hvor du i ergoterapitræningen skal guides til at udføre aktiviteten.

Du får besøg af pårørende før aftensmaden og I sidder på dit værelse, hvor du har indrettet det med hjemlige ting. Besøgene fra venner og familie, giver dig god energi til at fortsætte din genoptræning og lader dig bevare kontakten til dit hjemlige liv.

Efter aftensmaden hjælper social- og sundhedsassistenten i aftenvagten dig op i en af træningsmaskinerne, hvis du har lyst og energi til at træne mere.

Efter lidt fjernsyn på dit eget værelse eller i opholdsstuen med et par af de andre borgere, hjælpes du op i din seng til natten.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies