Livskvalitet med dyr

Hos Forenede Care bruger vi jævnligt besøgsdyr, og vi har plads til kæledyr. Det giver gladere og mere rolige beboere, bedre arbejdsmiljø for medarbejderne og noget godt at samles om.

Besøgsdyr har vundet vores hjerter. Det giver gode oplevelser, som bringer minderne frem, og vi nyder hvert besøg.

Besøgshest hos Forenede Care

Hos Forenede Care har vi jævnligt besøgsdyr, der kigger indenfor.

Nogle gange er det små ponyer og andre gange er det hunde.

Besøgsdyrene er rolige, tålmodige og vant til at omgås mange mennesker. De nyder opmærksomheden og godbidderne fra de ældre.

Mange af de ældre har selv haft enten kæledyr eller husdyr tidligere i livet. For dem er det livsbekræftende at røre ved en blød mule eller se den logrende hale.

Også de demente uden sprog har glæde af besøgsdyrene idet al kommunikation foregår med kropssprog.

Berøringen, lydene, lugtene og synsindtrykkene stimulerer sanserne for de ældre. Vi mærker på dem, at de liver op, når de ser besøgsdyrene komme dem i møde.

Besøgshund hos Forenede Care, plejecenter

På plejecentrene har vi store aquarier med eksotiske fisk. Disse vedligeholdes og passes af vores søsterselskab Aqua-care.

Beboerne, deres pårørende og vores gæster - særligt børnene - synes de er flotte og beroligende at kigge på.

Det er stemningsfuldt, næsten meditativt, at se fiskene, der svømmer rundt alene eller i flokke.

Aquarium hos Forenede Cares plejecenter

Vi har desuden smukke fugle, der kvidrer og synger på fællesarealerne.

Langagergård Plejecenter har derudover et lille vagtelpar, der bor i bunden af et stort fuglebur. Beboerne synes, det er underholdene at se dem pirke rundt i jorden, og være med til fodre dem.

Fugle på Langagergård, Forenede Care

Dyr er ligefremme og stiller ingen krav. De giver helt andre input i hverdagen end sædvanlige aktiviteter. Vi er derfor meget glade for dyr hos Forenede Care.

”Vi oplever også besøget som et rigtig brugbart arbejdsredskab i vores faglige virke. Dels forbereder vi jo besøget sammen med beboerne, taler om det og glæder os sammen til det. Men i dagene efter nyder vi også at tale oplevelsen igennem med beboerne. Genkendeligheden ved dyret, relationen mellem de ældre og hestene i situationen og de erindringer, som mødet kan skabe for beboerne, er meget værdifulde for os at arbejde med.”

Linda Fischer Sygeplejerske

Kæledyr er gode for humør og helbred

De fleste kæledyrs-ejere vil kunne nikke genkendende til påstanden om, at dyr gør mennesker gladere. Studier fra USA har vist, at når vi mennesker omgiver os med dyr, så producerer vores hjerner mere af det hormon, som gør os glade. Hormonet hedder oxytocin, og er det hormon som får os til at føles og trygge og veltilpasse. Det kan også have en langvarigt positiv virkning på kroppens evne til at hele.

Kilde: NPR, Pet Therapy: How Animals And Humans Heal Each Other

Forenede Care uopfordrede ansøgninger

Kontakt Forenede Care

Tlf. nr. 39 69 50 50

Send e-mail