God og ernæringsrigtig mad

Vi gør en dyd ud af at hvert måltid skal være noget særligt, derfor spiser vores beboere og personale sammen. På denne måde skaber vi en følelse af hjemlighed og fremmer lysten til at spise.

Hjemmelavede fiskefrikadeller på plejecenteret

Rammerne for måltider skal være i orden

Måltiderne hos Forenede Care skal ikke bare overstås, men prioriteres. Vi gør meget ud af rammerne og dækker et fint bord. De beboere som kan hjælpe, er en naturlig del af denne opdækning.

Vores plejecentre har højtidskasser med duge, pynt, lys og servietter til jul, påske eller fødselsdag. Det betyder, at det ikke er den enkelte medarbejder, der beslutter hvordan borddækningen skal være på disse mærkedage, men det er besluttet og indkøbt i fællesskab på afdelingen. 

Beboere bliver motiveret til at være med i det fælles måltid, da en stor del af det sociale fællesskab sker og udvikles der. Idet personalet spiser med flyder dialogen nemmere, og måltidet bliver en aktivitet, som alle glæder sig til.

Foruden indtagelsen af selve måltidet kan dagens højdepunkter fra morgenavisen drøftes, aktivitetstilbud gennemgås, og der kan synges et par sange. Denne samværsform udgør en stor del af beboernes trivsel og velvære.

Medbestemmelse over menuen

Vi udarbejder menuplaner for 1 måned ad gangen. Disse offentliggøres på vores hjemmeside under det respektive plejecenter.

Beboerne er med til at bestemme menuen. Vi tager højde for særlige ønsker i forbindelse med fødselsdage og andre mærkedage. Vi taler på de månedlige beboermøder om madønsker til hverdagen og mærkedage.  

Der er køkkener på afdelingerne, så afdelinger kan bestille varer hjem og selv stå for noget bestemt, hvis en beboer har et stort ønske til en særlig menu.

Højt belagt smørrebrød fra Café Bøgen

Når vi samles i køkkenet

Køkkener på alle afdelinger gør inddragelsen og hensyntagen til den enkelte beboer lettere.

Køkkenet er et naturligt samlingspunkt for beboerne. Det giver desuden medarbejderne større mulighed for at ”gå i køkkenet” sammen med beboerne og bage en kage, sylte rødbeder eller koge syltetøj. Ligeså foregår sluttilberedning altid i afdelingskøkkenerne, så duften kommer breder sig og øger appetitten hos de ældre.

Mad fra bunden giver gode spiseoplevelser

Hos Forenede Care anses mad, måltider og ernæring som noget der rummer et stort potentiale i forhold til at skabe det gode ældreliv. Vores erfaring viser os, at måltidernes tilberedelse og udseende har stor betydning for, hvor meget vores beboere spiser. Derfor går vi op i, at vores mad er velduftende, smager dejligt og ser indbydende ud. Måltidet skal tale til beboernes sanser og sikre, at de spiser tilstrækkeligt.

Vi laver mad fra bunden. Det er af friske råvarer og gerne efter sæsonen. Vi bruger et minimum af halvfabrikat. Samtidig sylter vi selv, laver marmelader mm. og vi dehydrerer restvarer for at sikre optimal brug af alle råvarer.

Vores beboere skal opleve hvert måltid som en hjemmelavet ret. Smagen er det vigtigste, da den får alle til at nyde maden i fulde drag og samles om bordet.

Ernæring og fødevaresikkerhed i top

Det er vitalt for os at tænke i baner, hvor maden skal være ernæringsrigtig og hjælpe beboere på benene igen efter sygdom.

Vores dygtige køkkenfolk føler en faglig forpligtelse til at have styr på alle forhold omkring håndtering af råvarerne, hygiejnen og rengøringen. Det store fokus på mad og ernæring har medvirket til, at alle vores plejecentre har opnået elitestatus hos Fødevarestyrelsen.

Kontakt Forenede Care

Forenede Care

Forenede Care og Forenede koncernen har sit hovedsæde i Søborg:

Buddingevej 312-316
2860 Søborg
Tlf. 39 69 50 50

Send e-mail
Hyggelig fælles frokost på plejecenteret

Et lille glas at skåle på

Vi har tradition for, at vores beboere får tilbudt et glas vin til deres varme mad og en øl/vand til smørrebrød (det kan sagtens være alkoholfri).

Det indbyder til fælles skål og gerne en lille sang. Vi bruger enhver anledning til at fejre nogen eller noget.

Maden på plejecentrene

Lækker mad er også livskvalitet

Fransk løgsuppe med ostebrød, haricot vertes med bacon, hvidløgsvinaigraitte & semidried gule cherry tomater

Lækker gourmet kylling

Oksesteg tilberedt hos Forenede Care

Lækker laks

Paella på Cafe Bøgen på Lokalcenter Bøgeskovhus

Rugbrødslagkage

Røget makrel med lun sommersalat & grønne sager fra Danmark. Gule-& bolsjebeder, syltede rødløg & 3 slags karse

Kartoffelsuppe med bacon fra Café Bøgen