Livskvalitet med dyr

Gladere og mere rolige beboere, lavere medicinforbrug, bedre arbejdsmiljø for medarbejderne og noget godt at samles om.

Besøgsheste

På Langagergård Plejecenter i Karlslunde holdes silkehøns i haven. Høns som personalet fodrer og passer sammen med beboerne, som ivrigt følger med i både æg og kyllinger.

Louise Wesselhoff, centerchef på Langagergård er ikke i tvivl om betydningen af høns i haven:
”Når beboerne har besøg, har de noget nyt de kan kigge på og tale om, og børnebørnene synes, at det er sjovt at kigge på hønsene.”

I fællesstuen har Langagergård Plejecenter også installeret et stort akvarie, og når du træder ind ad døren mødes du ofte af centerchefens bomuldshund, som til dagligt er med på arbejde. Til glæde for både beboerne og deres børnebørn.

“Efter vi har fået fiskene har vi endnu et redskab til at berolige beboerne. Beboerne nyder at sidde og studere fiskene og tale om dem. Det hjælper på deres humør at sidde foran akvarierne,” siger Louise Wesselhoff.

”Vi oplever også besøget som et rigtig brugbart arbejdsredskab i vores faglige virke. Dels forbereder vi jo besøget sammen med beboerne, taler om det og glæder os sammen til det. Men i dagene efter nyder vi også at tale oplevelsen igennem med beboerne. Genkendeligheden ved dyret, relationen mellem de ældre og hestene i situationen og de erindringer, som mødet kan skabe for beboerne, er meget værdifulde for os at arbejde med.”

Linda Fischer Kastaniely Plejecenter

Besøg bringer minderne frem

Besøgsbabyer, -heste og -hunde har vundet ikke kun vores men også vores beboeres hjerter. Det giver gode oplevelser, som bringer minderne frem, og på plejecentrene nyder de hvert besøg.

Kontakt Forenede Care

Forenede Care

Buddingevej 312-316
2860 Søborg
Tlf. 39 69 50 50

Send e-mail

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies