Greve Kommune forlænger kontrakt: Forenede Care skal fortsat drive Langagergård Plejecenter


02. oktober 2017

Forenede Care


Siden det moderne og velrenommerede Langagergård Plejecenter blev opført i 2012 i Karlslunde ved Greve, har det private plejefirma Forenede Care varetaget driften af plejecenteret. Medarbejderne har været glade for at have deres arbejdsliv på stedet, hvor de dagligt søger at sikre, at de 85 borgere på plejecenteret, som bor i hver deres lejlighed, modtager pleje og omsorg af høj kvalitet. Og Greve Kommune synes også at være tilfredse med driften af plejecenteret. I hvert fald har byrådet i kommunen netop godkendt en forlængelse af kontrakten om driften af stedet i yderligere et år - gældende til den 31. oktober 2019. Og det er en nyhed, som falder i rigtig god jord hos ledelsen i Forenede Care og hos medarbejderne på plejecenteret:

”Det er vi naturligvis meget glade for. Det er en rigtig dejlig nyhed for alle vores dygtige og dedikerede medarbejdere, at vi nu kan fortsætte det gode arbejde med og for vores skønne beboere på stedet. Medarbejderne gør en kæmpe indsats hver eneste dag, og det er jo skønt, at deres store engagement og indsats bliver påskønnet af kommunen,” siger administrerende direktør i Forenede Care Stine Louise von Christierson.

Livet skal leves. Hele livet 
Beboernes lejligheder på Langagergård, som ligger i smukke, grønne omgivelser, er opdelt i otte leve- og bomiljøer, som alle er samlet omkring et fælles køkken og opholdsrum. Og de moderne omgivelser på og omkring Langagergård er blevet til for blandt andet at understøtte beboernes muligheder for at skabe og vedligeholde sociale relationer. Og det er forhold, som medarbejderstaben er meget opmærksomme på - ud fra devisen om, at livet skal leves. Hele livet. 

”Vi har siden 2012 blandt andet formået at etablere et rigtig godt samarbejde med lokalmiljøet. Det er et stort indsatsområde for os, og vi nyder også godt af passioneret hjælp og inspiration fra mange frivillige ildsjæle, som har deres daglige gang på plejecenteret,” forklarer Stine Louise von Christierson og peger på, at flere sociale tiltag med årene er blevet populære tilbagevendende begivenheder. Blandt andet arrangerer plejecenteret en årlig og meget velbesøgt torvedag for lokalmiljøet ved sommertide, der bliver afholdt koncerter, foredrag og erindringsdans på plejecenteret. Og børnene og personalet fra plejecenterets nabo Lillebo Børnehave kommer ofte forbi. Ligesom beboerne på plejecenteret er på ugentlige cykelture og årlige udlandsrejser. Senest gik turen med 11 beboere til Tenerife i sommers. 

Trivsel og tryghed
Forenede Care driver udover Langagergård Plejecenter også Kastaniely Plejecenter i Svinninge ved Holbæk og Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby J. ved Aarhus. Og de tre plejecentre bliver målrettet drevet ud fra ønsket om, at beboerne oplever en høj grad af tryghed og trivsel i hverdagen, forklarer Stine Louise von Christierson:

”Vi prioriterer blandt andet meget højt, at den enkelte beboer har en fast kontaktperson tilknyttet. Det skal være trygt at bo og leve på vores plejecentre, og vores beboere skal føle sig hjemme og godt tilpas,” siger hun og nævner, at et andet vigtigt fokusområde er maden, som bliver produceret og tilberedt i egne køkkener på plejecentrene.

”Vi går ikke på kompromis med kvaliteten af de ældres mad og arbejdet med deres ernæringsbehov,” slår hun fast og nævner, at Langagergård Plejecenter for blot to uger siden fik tildelt hele fem Elite-smiley’er af Fødevarestyrelsen. 

”Det ser vi som en anerkendelse af, at vi har helt styr på køkkenforholdene, og at vi fortsat udfører vores arbejde godt og håndterer hygiejnen i køkkenregionerne ordentligt.”


Gå tilbage